logo

Hotell Skansen Båstad, Bjärehalvön

Alldeles vid strandkanten i Båstad ligger Hotel Skansen, ett spahotell som har lockat badgäster till nordvästra Skåne sedan förra sekelskiftet.

Hotel Skansen är en upplevelse att besöka, året om. Här bor du i centrum av det historiska Båstad med havet och stranden precis utanför. Åt ena hållet har du den finkorniga Skansenstranden, kallbadhuset, Båstad hamn och Kattegatt, på andra sidan ligger centercourten, kyrkan och Köpmansgatans små butiker.

För dig som vill utforska Bjärehalvön är cykling och vandring i det kuperade landskapet, en utflykt till Hallands Väderö, liksom ett besök på någon av de många golfbanorna i närområdet att rekommendera.

Här finns närproducerat och ekologiskt runt knuten. De välfyllda delikatessaffärerna och det stora antalet gårdsbutiker vittnar om lokal och närproducerad mat vilket också märks på restaurangernas menyer.

I alla paket ingår en förstklassig meny i Restaurang Sand och fri entré till SPA-avdelningen och Kallbadhuset samt gymmet.

Utanför hotellet finns ett nytt utomhusgym på Skansenstranden. Perfekt som uppvärmning eller avslutning på löprundan längs med havet. Till utegymmet är alla välkomna och det kostar ingenting.

Cykelfantast?

I likhet med Mallorca så kan Bjärehalvön erbjuda fina vägar i böljande landskap, fängslande vyer och läckra smakstopp. Höjdskillnaderna är förstås inte lika stora, men testa att köra någon av backarna uppför Hallandsåsen ett par gånger så blir även den mest fysiskt krävande nöjd. Omväxlingen i naturen är enorm, från trolska bokskogar till öppna ängsmarker och glittrande hav.

ATTRIBUT